Velkommen

Teater Aksen er studentteatret i Tromsø, og er en av gruppene under Studentsamfunnet. Vi øver hver mandag kveld fra 17-20 på Rådstua teaterhus, det koselige okergule huset ved siden av Rådhuset.

Under instruktør Erik Smith-Meyers kyndige ledelse, startet Teater Aksen høsten 2010 å arbeide med stykket Død hund; et originalmanus skrevet av Smith-Meyer. Død hund er en svart og absurd komedie fra en begravelse litt utenom det vanlige. Stykket har premiere 19. februar, og spilles til og med 26. februar.

Teater Aksen har tidligere blant annet satt opp " Risk" av Christopher Grøndahl i 2008, "Kongen dør" av Eugène Ionesco i 2009 og "Ambrosio" av Romulus Linney i 2010. Instruktør for disse stykkene var Pernille Dahl Johnsen.

fredag 20. april 2007

Kurs 2007

Nå er alle kursene vi skal arrangere i vår klare. Det blir mandagene 30. april, 7. mai og 14. mai i tillegg til lørdag 19. og søndag 20. mai. Nedenfor følger litt informasjon om de enkelte kursene. Mer informasjon blir lagt ut på hjemmesida vår www.teateraksen.org . Dere må heller ikke glemme kurset med Falk Rössler nå til helga! Påmelding til alle kursene kan gjøres til teateraksen@gmail.com . Alle kurs holdes på Rådstua teaterhus.

Jeg håper du vil bli med på dette, og spre gjerne ryktet!

Mandag 30. april 17-20 (merk tidspunktet!): Tekst- og teksttolkning med Nina Rosenlund

Du kan forstatt være med på dette kurset selv om du gikk glipp av noen timer mandag 16. april! Nina R. vil etterhvert sende to tekster. En av dem kan du velge å jobbe med til 30. april, og så skal vi jobbe videre med dem da.

Mandag 7. og 14. mai 18-20: Fysisk teater med Amy Stephenson

Amy S. vil bruke Anne Bogart og Tina Landaus ni synspunkt på kropp og rom for å lære oss å trene optimal bruk av kroppen. Teknikken oppmuntrer skuespillerne til å fungere intuitivt sammen, og utvikle dristig teater. Husk treningsbukser til kurset!

Lørdag 19. og søndag 20. mai: Klassisk metode med Pernille Dahl Johnsen

Denne helga blir det fokus på kontakt med kroppen og utvikling av sanseapparatet slik metodeskuespillere bruker det i sitt arbeid. Det første handler om at den individuelle skuespiller lærer teknikker for å få bedre tak i kroppslige impulser og lar disse komme friere til uttrykk. Sistnevnte handler om å bruke og utvikle sanseapparatet som en skattekiste for emosjonell og fysisk innlevelse i rollen. I løpet av kurset vil det også bli gjennomgått noen fysiske klovneøvelser som handler om fysisk imulstrening i møte med publikum.

De som vil være med på kurshelga må velge seg en monolog, eller helst gå sammen to og to og velge seg en toerscene de ønsker å jobbe med i løpet av kurshelga. Scena (maks. 10 min.) kan være fra teaterstykke, film, etc., og skal være for to personer. Teksten/scena du velger vil vi ha tilsendt så snart som mulig, og må være oss i hende senest 12. mai! Vi trenger ikke å ha hele manus, men bare en beskrivelse av selve scena i teksten du vil jobbe med.


KURSOVERSIKT