Velkommen

Teater Aksen er studentteatret i Tromsø, og er en av gruppene under Studentsamfunnet. Vi øver hver mandag kveld fra 17-20 på Rådstua teaterhus, det koselige okergule huset ved siden av Rådhuset.

Under instruktør Erik Smith-Meyers kyndige ledelse, startet Teater Aksen høsten 2010 å arbeide med stykket Død hund; et originalmanus skrevet av Smith-Meyer. Død hund er en svart og absurd komedie fra en begravelse litt utenom det vanlige. Stykket har premiere 19. februar, og spilles til og med 26. februar.

Teater Aksen har tidligere blant annet satt opp " Risk" av Christopher Grøndahl i 2008, "Kongen dør" av Eugène Ionesco i 2009 og "Ambrosio" av Romulus Linney i 2010. Instruktør for disse stykkene var Pernille Dahl Johnsen.

tirsdag 13. februar 2007

'R'EVOLUSJON


Some audience comments so far!....

“By far the best acting I have seen!”
“It’s either the worst or the best play I’ve seen – just trying to work it out!”
“The animal scenes were great – I didn’t quite understand the rest!”
“I thought I had just walked in on someone’s rehearsal!”
“I feel so emotional… and a little scared!”



The Road To 'R'EVOLUTION

Tuesday, November 14, 2006

Hyttetur i Heia

I helgen 11-12. november var vi på hytta til Lars i Heia! Det ble vel ikke akkurat så mye skigåing eller turer ut i skog og mark, men det var likså hyggelig og sitte inne på den ganske nye og moderne hytten der vi spiste god mat og drakk god drikke (hvis vi ser bort ifra en flaske med styggedom kjøpt billig på taxfree av selveste verten). Selv om noen holdt på å sovne i stolen, mens andre trynte ned fra hemsen, kan dette gjerne gjentas slik at de som ikke hadde gleden av å delta i helga får være med neste gang!

Vi diskuterte selvfølgelig hvordan vi ligger an med stykket, og konkluderte med at vi må begyne å øve på fellesscenene selv om ikke alle møter opp på øving. Konsekvensen blir at de som ikke er tilstede ikke får øvd på dette, men vi kan ikke fortsette å utsette å øve på fellesscenene lenger. Snart er det juleferie og etter den kommer tiden til å fly. Til helga er det øvingshelg igjen , og da skal vi få gjort en hel del;)

Tuesday, October 24, 2006

Øvingshelg 21.- 22. oktober

I helga har vi øvd intenst, blant annet er det flere som har fått ømme muskler etter å ha jobbet med utformingen av sin dyrekarakter. Dette var vår første gjennomgang av hele manuset slik det foreløpig ser ut. Vi innser at det er mye øving som gjenstår, men vi har kommet et stykke på vei og vi merker at gruppa fungerer bra sammen. Stå på videre folkens!
Vi hadde teaterfest fredag 13. oktober. Tema: Hatt, bart og briller
En som tydelig hadde glemt sitt utstyr og en som tok temafesten alvorlig.